Социалните инвестиции на ФАНТАСТИКО ГРУП през 2023 г.

През 2023 година ФАНТАСТИКО ГРУП, екипът на компанията и нейните клиенти са подкрепили редица проекти и каузи, като общият принос е на стойност 1 065 357 лв. Тази подкрепа е достигнала до 6221 души и 54 неправителствени организации, сочат данните от доклад за социалните инвестиции на компанията, изготвен със съдействието на „PwC България“. За 6-годишен период (2018 – 2023 г.) общият принос надхвърля 4 800 000 лв., за което компанията е признателна на своите клиенти, партньори и на целия си екип.

ФАНТАСТИКО ГРУП поставя съпричастността в основата на корпоративната социална отговорност и се стреми да насърчава трайни и устойчиви промени в българското общество. Компанията подпомага значими каузи чрез дарителски инициативи, доброволческа дейност, както и финансова подкрепа в полза на различни организации. Компанията насочва подкрепата си, там където има най-много нужда и се стреми социалните инвестиции да имат устойчив ефект.

„През 2023 година създадохме програмата „Фантастико до теб“, която обединява всички наши социални инициативи. За първи път проведохме конкурс за подкрепа на проекти от цялата страна. Огромна беше отговорността при оценяването, но е огромно и удовлетворението от постигнатите резултати. Щастлив съм, че в екипа ни основна ценност е съпричастността. Дарителството и доброволчеството са заразителни и съм убеден, че има смисъл да обединяваме усилия за по-красива и просперираща България“, заяви оперативният президент на ФАНТАСИТКО ГРУП Владимир Николов по повод доклада за социалните инвестиции за миналата година. По думите му всяко усилие в подкрепа на различни каузи си заслужава: „Признателен съм на нашите клиенти, които многократно са подкрепяли каузите на дарителските инициативи в нашите супермаркети. Благодарен съм на всички партньорски организации за ентусиазма да случват необходимите промени с уменията и експертизата си, работейки всеотдайно и независимо от трудностите“.

Целият доклад можете да откриете тук.