Сфера на подкрепа
Околна среда

Проект на Фантастико груп

Добрият пример

Описание на проекта

17.09.2023 г.

Нашият фантастичен екип обедини усилия със сдружение „Чиста Струма“, за да почистим заедно в района на с. Слокощица край река Новоселска. Дъждът не попречи на ентусиазма отново да бъдем добрият пример и част от инициативата „Да изчистим България заедно“ на bTV. ФАНТАСТИКО ГРУП е партньор на кампанията всяка година, защото вярваме, че само от нас зависи да живеем на по-чисто и красиво място.

В почистването се включиха близо 180 души – жители в региона на Кюстендил, служители на ФАНТАСТИКО от супермаркета в града, както и от екипа ни в София. Някои от доброволците дойдоха със семействата и децата си.

За един ден са събрани над 4 тона битов, строителен и рециклируем отпадък от четири пункта в района на Кюстендил. Почистени са три минисметища край три от най-красивите и плодородни села в района на Кюстендил – Слокощица, Горна Гращица и Соволяно.

Сдружение „Чиста Струма“ продължава усилията да показва, че тези места не бива повече да бъдат замърсявани. Организацията се е заела и с амбициозната задача да постави съоръжение за улавяне и отвеждане на отпадъци в река Банщица – най-замърсеният приток на Струма край Кюстендил, както и да продължи работата с учениците в града за превенция на замърсяването в дългосрочен план. ФАНТАСТИКО ГРУП подкрепя каузата на „Чиста Струма“ чрез програмата „Фантастико до теб“.

Сходни проекти