Сфера на подкрепа
Здравеопазване

Проект на Фантастико груп

Емоционален старт на инициативата „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“

Описание на проекта

02.10.2023 г.

Обичаната актриса Александра Сърчаджиева и световноизвестният цигулар Веско Ешкенази са специални посланици в тазгодишното издание на кампанията „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“ на фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ и ФАНТАСТИКО. Инициативата се провежда за трета поредна година и цели да привлече общественото внимание към превенцията на рака на гърдата – едно от най-разпространените онкологични заболявания в света.Официалният старт на кампанията беше даден в супермаркет ФАНТАСТИКО на столичния бул. „Симеоновско шосе“, където Веско Ешкенази, екипът на „Една от 8“ и служители на ФАНТАСТИКО посрещаха дамите в супермаркета с роза и с посланието „Прегледайте се. Погрижи се за себе си“.
„Аз самият съм преживял загубата на своята съпруга заради рак на гърдата преди много години и съм емоционално свързан с каузата на тази кампания. Вярвам, че е много важно за жените навреме да се прегледат, да не изчакват, за да са със своите близки, с хората, които обичат и които ги обичат“, заяви световноизвестният музикант и поднесе роза на десетки дами. Една от тях – актрисата Йоана Темелкова, също подкрепя каузата на „Една от 8“.

Актрисата Александра Сърчаджиева подкрепи кампанията със специално видео послание. „Аз съм жена на 40 г. и не пропускам профилактичните прегледи при мамолог. Защото знам, че грижата за здравето ми не е егоизъм. Защото искам да съм до хората, които обичам“, казва Сърчаджиева. Тя, основателят на фондация „Една от 8“ Нана Гладуиш и няколко жени, преборили рака на гърдата, са част от специалния видеоклип на кампанията.

„Не е достатъчно да подкрепиш нашата кампания, ние те молим да се включиш в нея като се прегледаш. Моля ви, погрижете се за себе си!“, призова Нана Гладуиш.

И тази година ФАНТАСТИКО дарява 50 000 лв. на „Една от 8“ за безплатни профилактични прегледи, емоционална и психологическа подкрепа на жени, борещи се с диагнозата и техните близки.

„Вече почти няма семейство, което по директен или индиректен начин да не е било докоснато от диагнозата рак на гърдата. За съжаление, почти всички имаме близки или приятелки, които се борят със заболяването. Разбирайки социалната му значимост, продължаваме нашата подкрепа към дейността на фондация „Една от 8“, от която виждаме реални резултати – профилактика, ранно диагностициране, подкрепа към страдащите от заболяването. Благодарим на екипа на фондацията и на посланиците на каузата тази година – Александра Сърчаджиева и Веско Ешкенази“, заяви Диана Йорданова, директор „Корпоративни комуникации“ във ФАНТАСТИКО ГРУП. За последните три години общият размер на подкрепата на ФАНТАСТИКО за каузата на фондация „Една от 8“ достига 164 000 лв. От 2021г. до днес са прегледани 4370 жени, открити са находки за последващи верификации при 43 от тях.

Сходни проекти