Сфера на подкрепа
Подкрепа на уязвими групи

Фантастико ГРУП и „Майко Мила“

ФАНТАСТИКО И МАЙКО МИЛА С ВТОРА СЪВМЕСТНА КАМПАНИЯ В ПОДКРЕПА НА КАУЗАТА ОЛЕ МАЛЕ

Период на проекта

10.12.2020 г. - 06.01.2021 г.

Описание на проекта

10.12.2020 г.

ФАНТАСТИКО и фондация “Майко Мила” стартират втора съвместна кампания в подкрепа на каузата “Оле Мале“ – социално предприятие, което помага на майки на деца с увреждания да работят и да се издържат сами. Кампанията ще се проведе в периода 10.12.2020 г. – 06.01.2021 г., като всеки, който желае да подкрепи инициативата „Оле Мале“, може да го направи с дарение от 1 лв. или по-голяма сума на касите на супермаркети ФАНТАСТИКО, без това да е обвързано с покупка. Всяко дарение ще бъде изписано на отделен ред в касовата бележка.

Целта на кампанията е да подпомогне развитието на социалното предприятие „Оле Мале“. Със събраните средства ще се даде възможност на повече майки на деца с увреждания да се включат в проекта. Ще бъдат осигурени обучения за майките, ще се инвестира в материали, които да направят продуктите на „Оле Мале“ още по-красиви и желани от клиентите. Всяка година социалното предприятие произвежда ръчно изработени коледни играчки, мартеници, детски играчки, корпоративни подаръци и др. През 2021 година организацията си поставя за цел да подобри комуникацията между майките, които са част от нея, и да им осигури целогодишна работа. Каузата „Оле Мале“ изгражда общност, която се разраства всяка година и прави жените спокойни и уверени, че могат да се грижат за децата си.

Първата съвместна кампания на ФАНТАСТИКО и „Оле Мале“ беше проведена през пролетта на 2019 г. Част от средствата, събрани тогава, са използвани за офиса и логистичната база на инициативата. Направен е ремонт на сграда, предоставена от Столична община за развитие на дейността на организацията. Сменен е целият покрив на сградата, поставена е нова дограма на четирите етажа, проектирана и изградена е нова баня и тоалетна, подходяща за хора със специални потребности, подменени водопреносни тръби, за да се осигури топла вода за две помещения. Закупен е ламиниран паркет за цял етаж и е подменена настилката на една от стаите с теракот, осигурени са част от мебелите, необходими за функционирането на социалното предприятие. Още информация за дейността на „Майко Мила“ и за каузата „Оле Мале“ можете да откриете тук: https://www.olemale.bg/, https://www.maikomila.bg/

Сходни проекти