Сфера на подкрепа
Подкрепа на уязвими групи

Фантастико ГРУП и SOS детски селища

51 160 ЛВ. ДАРИХА КЛИЕНТИТЕ НА ФАНТАСТИКО В ПОДКРЕПА НА ПРИЕМНИ СЕМЕЙСТВА

Период на проекта

05.11.2020 г. - 18.11.2020 г.

Описание на проекта

19.11.2020 г.

Клиентите на търговска верига ФАНТАСТИКО дариха 51 160 лв. в подкрепа на приемната грижа, предоставяна от „SOS Детски селища България“. Инициативата под надслов „Най-безценният подарък за всяко дете – семейство“ се проведе в периода от 5 до 18 ноември. Клиентите на компанията даряваха по минимум 1 лев, като всяко дарение е отбелязвано с отделен код в касовата бележка, каквато е практиката на дарителските инициативи, провеждани в обектите на търговската верига. Даренията не са обвързани с покупка, а дават възможност за подкрепа на конкретната кауза без да е необходимо да се закупи продукт от супермаркета.

„Най-безценният подарък за всяко дете е семейството. Ние вярваме в това и затова като организация правим всичко възможно детето да расте в своето биологично семейство. Тоест ние подкрепяме родното семейство на детето, когато има проблеми, за да може родителите сами да се грижат за децата си и да не се стига до раздяла помежду им. За съжаление има случаи, когато това не е възможно и тогава предлагаме грижа в приемно семейство – просто защото вярваме, че всяко дете трябва да расте в семейство. Благодарим на ръководството на ФАНТАСТИКО и всички техни клиенти, които повярваха в това“, заяви Валерия Георгиева, национален изпълнителен директор на „SOS Детски селища България“.

„Най-безценният подарък за всяко дете – семейство“ е четвъртата съвместна кампания на ФАНТАСТИКО и „SOS Детски селища България“.

„Благодарим на нашите клиенти за подкрепата точно в този момент! В условията на пандемия знаем, че голяма част от тях прецизират разходите си, но въпреки това се включват в благотворителните инициативи. Вярваме, че дейността на нашите партньори от „SOS Детски селища България“ в областта на приемната грижа е необходима за много деца, които по една или друга причина нямат свое семейство или родителите им изпитват затруднения да се грижат за тях“, сподели Мирослава Георгиева, директор „Маркетинг и реклама“ на ФАНТАСТИКО.

От 2018 г. до днес в супермаркети ФАНТАСТИКО са проведени три благотворителни кампании в подкрепа на дейността на „SOS Детски селища България“. Част от средствата, дарени от ФАНТАСТИКО и клиентите на веригата, бяха насочени за подкрепа и развитие на SOS приемните семейства в София, Перник, Брезник, Велико Търново, Габрово и Трявна и така броят им беше увеличен от 42 на 68. По този начин беше дадена възможност на 104 деца да растат в семейна среда. Друга част от средствата бяха в подкрепа на семействата в риск и превенция на раздялата, като благодарение на тази подкрепа 412 деца са останали в своето биологично семейство, а 383 родители са продължили да се грижат за децата си.

Тази година благотворителната инициатива „Най-безценният подарък за всяко дете – семейство“ съвпада с отбелязването на 29-ия рожден ден на ФАНТАСТИКО. Ето защо, компанията реши от една страна да подкрепи сдружението с четвърта съвместна благотворителна кампания и от друга да поздрави клиентите, които подкрепят благотворителността, като им даде възможност да се включат в томбола. Печелившите участници ще бъдат обявени на 23 ноември на сайта fantastico.bg.

Сходни проекти