В подкрепа на слънчевите хора

В навечерието на 21 март – Международният ден на хората със синдром на Даун, ФАНТАСТИКО ГРУП, заедно със своите клиенти и служители, подава ръка на фондация „Живот със синдром на Даун“. В част от супермаркетите на компанията място намериха шарените чорапи с кауза на фондацията. 100% от приходите от продажбите до 21 март ще бъдат в подкрепа на деца и младежи, които участват в дейностите и проектите на организацията.

Датата, на която се отбелязва международният ден, не е случайна. Тя символизира характера на синдрома – 3 копия на 21-ата хромозомна двойка. В знак на толерантност към слънчевите хора, наричани така заради добрия си и обичлив характер, на този ден в световен мащаб се носят шарени чорапи.

„Благодарение на продажбата на артикулите с кауза на фондация „Живот със Синдром на Даун“ ние успяваме да подкрепим през 2024 г. 43 деца и младежи със синдром на Даун на възраст от 2 г. до 22 г. от Варна, София, Стара Загора, Габрово и Ямбол. Децата посещават напълно безплатно терапии и тренировки в проектите на фондацията – по адаптирано плуване, музикотерапия, физиотерапия, пиано и тенис. Тези проекти стартирахме от 2018 г. Децата имат големи успехи и напредък, затова е много важно тази възможност за тях да продължи и в бъдеще. Всяка една дейност добавя допълнителна стойност към тяхното развитие и това им дава шанс да намерят място в обществото, да заявят себе си и да покажат на всички колко много могат и успяват“, споделя Силвена Христова, председател на фондация „Живот със Синдром на Даун“

От 2016 г. всяка година организацията провежда шарено предизвикателство по случай Международния ден на хората със синдром на Даун, в което чрез няколко лесни стъпки могат да се включат и клиентите на ФАНТАСТИКО ГРУП:

1. Закупете шарени чорапи с кауза от магазини ФАНТАСТИКО;

2. Обуйте ги на 21 март;

3. Направете снимка с чорапите или видео, в което казвате „Аз приемам хората със синдром на Даун“;

4. Споделете в социалните мрежи с хаштаг #животсъссиндромнадаун и отбележете фондация „Живот със синдром на Даун“.

Супермаркетите, от които може да си купите чорапи и да подкрепите каузата, са на адрес:

· бул. Д-р Изгрев, ул. Стефан Стамболов №138

Фондация „Живот със Синдром на Даун“ от години работи за промяна на обществените нагласи, като показва възможностите и резултатите, които могат да постигнат хората със синдром на Даун.