Над 8 000 лв. в подкрепа на кауза на AVON и ФАНТАСТИКО срещу рака на гърдата

8 188 лв. в подкрепа на каузата срещу рака на гърдата бяха събрани с помощта на клиентите на ФАНТАСТИКО, които закупиха благотворителния лосион на AVON „Розова мисия“. 100% от печалбата на продукта отива във фонда на Avon България. Усилията на фонда са насочени към профилактика и ранно откриване на рака на гърдата, както и към психологическа, практическа и информационна подкрепа за жени с тази диагноза.

Ключова роля за успеха на кампанията имаха стотиците касиери в супермаркетите на веригата. Благодарение на техните усилия бяха продадени най-много продукти с кауза и по този начин те се превърнаха в посланици на съвместната инициатива на двете компании.

„Мотивацията ми да продам възможно най-много от благотворителните продукти беше наистина голяма. Приех каузата лично, тъй като наскоро загубих своя колежка и свои близки, които не можаха да се преборят именно с коварната болест. Затова много се радвам, че успях в това начинание“, сподели Камена Младенова, касиер в супермаркет „Фантастико“ в ж.к. „Хаджи Димитър“, която успя да мотивира най-много клиенти да подкрепят каузата.

Тази година посланик на добра воля на общата кауза на Avon България и ФАНТАСТИКО беше и актрисата Йоанна Темелкова.

Двете компании обединяват сили в каузата срещу рака на гърдата за трета поредна година, като техен стратегически партньор по темата е фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“. ФАНТАСТИКО ГРУП подкрепя дейността на фондацията от 2021г. Всяка година през месец октомври във всички супермаркети на веригата се провежда мащабна комуникационна кампания с посланието „Прегледай се. Погрижи се за себе си“. За 3 години общият размер на дарените от ФАНТАСТИКО средства е близо 200 000 лв.

Благодарим ви!