Петима експерти влизат в журито на „ФАНТАСТИКО ДО ТЕБ“ 2024

Петима експерти в сферата на образованието, културата, здравеопазването, развитието на граждански инициативи и неправителствени организации ще бъдат част от 10-членното жури във второто издание на конкурса за финансиране по програмата „ФАНТАСТИКО ДО ТЕБ“. В оценяването на проектите ще участват Надя Шабани – директор на Българския център за нестопанско право; д-р Мария Янкова – програмен директор „Образование“ в Детския фонд на ООН /УНИЦЕФ/; доцент Снежина Петрова – част от трупата на Народен театър „Иван Вазов“, преподавател и ръководител на департамент „Театър“ в НБУ, доцент д-р Желязко Арабаджиев – началник на Клиника по медицинска онкология в болница „Аджибадем Сити Клиник Токуда“- София и д-р Елица Зафирова – специализант в Клиника по „Дерматология и венерология“ на Военномедицинска академия и носител на „Златен Хипократ“.

Членове на журито от страна на ФАНТАСТИКО ГРУП ще бъдат: Владимир Николов, управител и оперативен президент на компанията, Валентина Божева – вицепрезидент, Светослав Гаврилов – изпълнителен директор, Янислав Стойчев – главен финансов директор и Диана Димова-Йорданова – мениджър „Корпоративни комуникации и връзки с обществеността“.

Тази година фондът на програмата „ФАНТАСТИКО ДО ТЕБ“ ще финансира проекти в три ключови области: „Образование и култура“, „Здравеопазване“ и „Социално предприемачество“. Крайният срок за подаване на кандидатури изтича на 15 април.

СЪСТАВ НА ЖУРИТО:

НАДЯ ШАБАНИ

Надя Шабани е част от екипа на Български център за нестопанско право (БЦНП) от самото му създаване през 2001 г., като изключим периода 2009 – 2012 г., когато е председател на Държавната агенция за закрила на детето. От 2016 г. Надя е директор на БЦНП и управлява различни проекти, насочени към граждански организации.
„Мисията на БЦНП е супер важна и изключително трудна за контекста в България – подкрепа при изработване и прилагане на закони и политики с цел развитие на гражданското общество, гражданското участие и доброто управление в България”, споделя тя.
Освен обученията, консултациите и застъпничеството, които Надя и екипът ѝ осигуряват на представителите на гражданския сектор у нас, заедно с Българска Фондация Биоразнообразие и фондация Social Future, БЦНП управлява споделеното социално пространство „Щрак” (София); стои зад онлайн платформата „Дар Пазар”, която предлага продукти с кауза от различни организации и социални предприятия; провежда конкурса за социално ангажирано изкуство „Граждански будилник” и много други.

МАРИЯ ЯНКОВА

Д-р Мария Янкова е програмен директор „Образование“ в Детския фонд на ООН /УНИЦЕФ/, където от 2015 г. работи по развитие на политики и програмни интервенции в подкрепа на приобщаването на деца от уязвими групи в качествено предучилищно и училищно образование. Работила е по проекти за насърчаване на грамотността сред уязвими общности, приобщаването на деца със специални потребности и въвеждане на иновации от ранна възраст в подкрепа на децата с увреждания, превенция на насилието и тормоза в училище, развитие на умения за критично мислене и дигитални компетенции, социално-емоционални умения и други. Тя участва в Комитета за наблюдение на Програма „Образование“, член е на работни групи в МОН за управление на качеството, приобщаващото образование, дигитализацията. Вярва, че видимата промяна ще се случи, когато инвестираме целенасочено в най-уязвимите деца и младежи на България и отключим пълния им потенциал.

ЖЕЛЯЗКО АРАБАДЖИЕВ

Доцент д-р Желязко Арабаджиев е началник на Клиника по медицинска онкология в болница „Аджибадем Сити Клиник Токуда“- София и  е хоноруван асистент към катедра „Пропедевтика на вътрешни болести“, факултет „Медицина“ в СУ „ Св. Климент Охридски“. През 1997 г. завършва с отличие медицина в Медицински Университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в гр. Варна, а в периода 2009-2015 г. специализира в СБАЛ по Онкология, гр. София. Председател е на УС на Българското научно дружество по Имуно-онкология. Доцент Арабаджиев е провел специализации във водещи клиники по онкология в Израел, Белгия, Италия и Германия. Автор и съавтор на повече от 60 публикации в национални и международни специализирани научни списания, участвал е в издаването на ръководства, учебни книги, учебници в областта на лечението на рак. Автор на две монографии. Неколкократно избиран от пациентите си в класацията „Лекарите, на които вярваме“ на в. „24 часа“. През 2022 г. е избран за член на Борда на Мисията за борба с рака към Европейската комисия, като представлява Мисията в България, Румъния и Литва.

СНЕЖИНА ПЕТРОВА

Доцент Снежина Петрова е част от трупата на Народен театър „Иван Вазов“, преподавател и ръководител на департамент „Театър“ в НБУ. Завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“, специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в експерименталния клас на проф. Маргарита Младенова, проф. Иван Добчев и проф. Георги Дюлгеров. Основател е на една от първите независими организации за театър в България – сдружение „Легал Арт център“. Реализира значими независими интердисциплинарни проекти с образователен и социален фокус, сред които  „Медея“ и „Една българка“. Удостоена е с много национални и международни награди. Носител е на Национална награда за хуманитаристика на името на проф. Богдан Богданов, награда „Европейски гражданин“ на Европейския парламент и Награда ИКАР 2020 за значимостта и постиженията на проекта „Медея“.

ЕЛИЦА ЗАФИРОВА

Доктор Елица Зафирова е специализант в Клиниката по „Дерматология и венерология“ на Военномедицинска академия в София. Завършва международната гимназия “Проф. д-р Васил Златарски” в София. През 2024 г. се дипломира с пълно отличие от Медицински университет – София, за което е наградена със „Златен Хипократ“. Приема професията на лекар като мисия и е категорична, че ще работи в България. Вярва, че подкрепата за проекти в сферата на здравеопазването е ключова за  повишаването на здравната култура в обществото ни.

ВЛАДИМИР НИКОЛОВ

 

Владимир Николов е управител и оперативен президент на ФАНТАСТИКО ГРУП. Професионалното му развитие преминава през почти всички нива на йерархията в семейната компания. Започва кариерата си като служител в супермаркет. Работил е като технически сътрудник, директор „Координация и развитие на търговската дейност“, бил е вицепрезидент, а като оперативен президент в момента ръководи екип от над 3400 професионалисти. Завършил е бизнес администрация в Рен, Франция и има бакалавърска степен по изкуства. Владимир Николов е член на настоятелствата на Нов български университет и на Националната спортна академия.

ВАЛЕНТИНА БОЖЕВА

Валентина Божева е юрист с дългогодишен опит. Тя е част от екипа на ФАНТАСТИКО ГРУП от 16 години. Започва кариерата си в компанията като юрисконсулт, след това ръководи правната дирекция. В момента е вицепрезидент с фокус върху ресори „Правно обслужване“ и „Човешки ресурси“. Отговаря за корпоративната стратегия за управление на човешките ресурси и създаването на условия за развитието на потенциала и експертизата в екипа. Ангажирана е с изготвянето на процедури за спазване на корпоративните политики и осигуряване на съответствие на вътрешните актове на компанията с българското и европейското законодателство.

СВЕТОСЛАВ ГАВРИЛОВ

Светослав Гаврилов е изпълнителен директор на търговска верига ФАНТАСТИКO. Той е част от екипа на компанията от 25 години. Започва кариерата си в супермаркет на веригата още като студент. Професионалното му развитие продължава в централния офис на компанията, където в годините заема различни позиции – търговски сътрудник, търговски директор, главен търговски директор и изпълнителен директор. Висшето си образование е завършил в Университета за национално и световно стопанство в София.

ЯНИСЛАВ СТОЙЧЕВ

Янислав Стойчев е главен финансов директор на ФАНТАСТИКО ГРУП. Той е част от екипа на компанията от 18 години, като започва кариерата си още като студент в УНСС. Развива се в различни направления на финансите – финансови оценки и моделиране, счетоводство, бизнес мониторинг. Силно ангажиран е с въвеждането на нови технологии и дигитализация на редица процеси в компанията. Носител е на престижното отличие CFO of the Year 2023 в категория „Лидерство и развитие на екипа“ в конкурс на EY България.

ДИАНА ДИМОВА-ЙОРДАНОВА

Диана Димова-Йорданова е директор „Корпоративни комуникации и връзки с обществеността“ на ФАНТАСТИКО ГРУП. Силна ангажирана е с комуникациите на компанията и социално отговорните инициативи, сред които програмата „ФАНТАСТИКО ДО ТЕБ“, „Моите будители“, „Подай ръка“, „Прегледай се. Погрижи се за себе си“ и др. Има дългогодишен опит в областта на телевизионната журналистика. В продължение на 12 години е била част от екипа на Nova Broadcasting Group като репортер, продуцент и изпълнителен продуцент на централните новини. Професионалният й опит включва и управление на комуникации в сферата на здравеопазването.