ФАНТАСТИКО ГРУП подкрепи каузата на НБУ „Заедно за мечтата на Георги“

ФАНТАСТИКО ГРУП участва в благотворителен търг, организиран от Нов български университет, в подкрепа на студента от програма „Реклама“ Георги Яков. Преди 7 години той претърпява инцидент, който уврежда гръбначния му мозък и остава парализиран. По време на лечението му във Франция Георги продължава да учи от разстояние и да показва отлични резултати и желание за развитие. За да води по-качествен и пълноценен живот, той има нужда от нова електрическа количка на стойност 7660 евро. Мечтата на Георги да се върне в България и да се дипломира вдъхновява организаторите от НБУ да обединят усилията на студенти, преподаватели, служители и партньори на университета в мисията да му помогнат.

В подкрепа на каузата НБУ организира благотворителен търг „Изкуството помага“, в който се включи оперативният президент на ФАНТАСТИКО ГРУП Владимир Николов. По време на инициативата бяха представени 45 произведения, създадени от студенти и преподаватели от департаментите „Изящни изкуства“ и „Кино, реклама и шоубизнес“. След тайно наддаване, ФАНТАСТИКО ГРУП закупи картините „Върхът на планината“, „Ветровитост“ и „Художник“. Благодарение на събраната сума от търга Георги ще получи своята количка и ще сбъдне мечтата си за независим живот.

Кампанията в подкрепа на Георги Яков беше организирана по инициатива на Изпълнителния директор на НБУ д-р Георги Текев и осъществена с голямата подкрепа на Студентския съвет на НБУ. Част от благотворителното събитие бяха и „Игрите на НБУ“, в която десетки състезатели тестваха бързина, мисъл, баланс и екипност. Събраните средства от таксата за участие в спортното предизвикателство ще подпомогне лечението и рехабилитацията на студента във Франция. В инициативите се включиха близо 150 души.

*Снимки: студенти от програми „Фотография и видеография“ и „Реклама“ на НБУ