260 проекта в пилотното издание на конкурса

260 проекта от над 30 населени места са подадени в пилотното издание на конкурса „Фантастико до теб“. Всички те представят идеи за развитие в сферите „Образование и култура“ и „Околна среда“. Фондът към програмата „Фантастико до теб“ тази година е с бюджет от 200 000 лв., а одобрените проекти могат да получат финансова подкрепа до 10 000лв.

„Сега започва най-трудната част за екипа на Програмата и за журито. Тази сутрин имах възможност да се запозная с малка част от подадените проекти и съм впечатлен от креативността и идеите на ръководствата на читалища, училища, фондации и сдружения, на отделни творчески личности. Този голям интерес към програмата показва, че образованието и културата продължават да са основни ценности за нашето общество. Към тях вече добавяме осъзнатата необходимост от реални действия за опазване на природата. Вярвам, че чрез програмата „Фантастико до теб“ ще допринесем за положителна промяна за ученици, творци, културни и образователни институции, природни обекти. Благодаря на всички кандидати не само за участието, но и за тяхната работа по тези ключови теми!“, заяви Владимир Николов, оперативен президент на ФАНТАСТИКО ГРУП.

До края на месец юни 10-членно жури ще оцени кандидатурите. Петима от членовете на журито са експерти в сферата на образованието, културата и околната среда, дарителството и доброволчеството: Теодора Бакърджиева – изпълнителен директор на Българския дарителски форум, д-р Мария Янкова – програмен директор „Образование“ в Детския фонд на ООН /УНИЦЕФ/; Десислава Бинева – директор на Българския културен институт в Париж; Румяна Иванова – изпълнителен директор на Българска фондация Биоразнообразие и проф. Петър Стоянович – историк, дипломат и преподавател.

От страна на ФАНТАСТИКО ГРУП членове на журито са: Владимир Николов, управител и оперативен президент на компанията, Валентина Божева – вицепрезидент, Светослав Гаврилов – изпълнителен директор, Янислав Стойчев – главен финансов директор и Диана Димова-Йорданова – мениджър „Корпоративни комуникации“.