Сфера на подкрепа
Здравеопазване

Фантастико ГРУП и „Една от 8“

ЕМОЦИОНАЛЕН ФЛАШМОБ В ПЪРВИЯ ДЕН ОТ ИНИЦИАТИВАТА “ПРЕГЛЕДАЙ СЕ. ПОГРИЖИ СЕ ЗА СЕБЕ СИ!”

Период на проекта

01.10.2021 г. - 31.10.2021 г.

Описание на проекта

04.10.2021 г.

С емоционален 3-минутен спектакъл в супермаркет ФАНТАСТИКО започна кампанията „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“ в подкрепа на дейността на фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“. Поли Генова, Атанас Месечков, танцьори от Dance Academy и Dance Station отправиха чрез своето изкуство призив към всички дами да не пропускат прегледа при мамолог. До 31 октомври ФАНТАСТИКО ще отделя 0.05лв. от всяка закупена торбичка (хартиена, полиетиленова, за многократна употреба) в подкрепа на дейността на фондацията. Средствата ще бъдат използвани за провеждането на профилактични прегледи за рак на гърдата в различни градове на страната, както и за информационна и практическа подкрепа на жени с тази диагноза.

„Всички жени трябва да бъдат здрави и щастливи, затова редовната превенция е изключително важна“, каза Поли Генова след изпълнението на песента „На инат“, с която развълнува и екипа на супермаркета, и клиентите. „Наистина не трябва да забравяме, че един преглед може да спаси живот. Затова ние от фондация „Една от 8“ заедно с ФАНТАСТИКО в този много специален месец решихме да отправим това най-важно послание. Не трябва да забравяме, независимо от обстоятелствата, ние трябва да положим усилия и да се погрижим за себе си“, отново призова Нана Гладуиш.

“Танцът е своеобразен порив за живот и именно чрез него събудихме съзнанието на хората да си напомнят, че един преглед може да бъде ключов за начина, по който те ще “изтанцуват остатъка от своя”, споделя Кремена Илиева – собственик на Dance Academy. Тя и екипът й, както и танцьорите от Dance Station, подкрепиха кампанията, защото моментът е ключов – хиляди профилактични прегледи бяха отложени и дори забравени заради пандемията от COVID-19.

През целия ден днес екипът на „Една от 8“ е в супермаркет ФАНТАСТИКО на столичния булевард „Г. М. Димитров“ за лични срещи с всички, които имат нужада от информация за симптомите на най-разпространеното онкологично заболяване при жените и профилактиката му. На 14 октомври розовият кемпер на фондацията ще пътува до супермаркет ФАНТАСТИКО в гр. Перник.

Сходни проекти