Сфера на подкрепа
Здравеопазване

Фантастико ГРУП и МБАЛ „Надежда“

#ЕНДОКАКВО ПРЕЗ #ЕНДОМАРТ ЗАЩОТО Е ВАЖНО!

Период на проекта

03.2020 г.

Описание на проекта

10.03.2020 г.

Търговска верига ФАНТАСТИКО подкрепя болница „Надежда“ в кампанията #ЕндоКакво през #ЕндоМарт, чиято цел е информираност за едно от заболяванията, които са честа причина за трудности при опитите за забременяванe.

Всяка ДЕСЕТА жена страда от ендометриоза – заболяване, чието присъствие обикновено е обгърнато в тишина. В много от случаите протича без явни симптоми или с такива, за които жените не говорят. През март специалистите по репродуктивна медицина по целия свят обръщат особено внимание на този значим здравословен пробрем.

Този март ФАНТАСТИКО подкрепя кампанията на МБАЛ „Надежда“ ЕндоКакво? През ЕндоМарт. Целта е момичетата и жените да бъдат информирани за ендометриозата и да предприемат мерки преди да е станало твърде късно. Ендометриозата влошава яйчниковия резерв и намалява броя на яйцеклетките. Създава и имунни проблеми, които пречат на имплантацията на ембриона при асистирана репродукция. В по-късна възраст може да се прояви с болки и да се стигне до невъзможност да се изпълняват ежедневните дейности.

„Смятаме, че е важно да се включим в тази инициатива, защото заболяването ендометриоза засяга всяка десета жена, а много родители на момичета дори не подозират за проблема, който често започва още в тийнейджърска възраст. Двойките с репродуктивни проблеми в България са над 150 000 и в част от случаите точно ендометриозата е причината за неуспехите при опитите за дете. Ако стигнем да част от тези хора и ги информираме, че изход има, но е нужно срещата с лекарите да е навременна, за нас това ще е успех“, споделя Мирослава Георгиева, директор „Маркетинг и реклама“ във ФАНТАСТИКО.

Още информация за заболяването и за безплатните прегледи в болница „Надежда“ можете да откриете тук. https://www.nadezhda.bg/

Сходни проекти