Сфера на подкрепа
Здравеопазване

Проект на Фантастико груп

За да си до хората, които обичаш

Описание на проекта

30.09.2023 г.

През октомври – Световният месец за борба с рака на гърдата, фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ и ФАНТАСТИКО отново призовават „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“. За трета поредна година кампанията цели да привлече общественото внимание към превенцията на рака на гърдата – едно от най-разпространените онкологични заболявания.

„Не е достатъчно да подкрепиш нашата кампания, ние те молим да се включиш в нея като се прегледаш. Моля ви, погрижете се за себе си!“, призова основателката на „Една от 8“ Нана Гладуиш. Тази година каузата на инициативата е подкпена и от актрисата Александра Сърчаджиева.Официалният старт на инициативата ще бъде даден на 1 октомври в супермаркет ФАНТАСТИКО на бул. „Симеоновско шосе“ № 87А. Екипът на фондация „Една от 8“ ще бъде в супермаркета от 11:00ч. до 13:00ч., за да се срещне с всеки, който има нужда от информация за симптомите за рак на млечната жлеза и профилактиката му.

И тази година ФАНТАСТИКО ще дари 50 000лв. на „Една от 8“ за безплатни профилактични прегледи, емоционална и психологическа подкрепа на жени, борещи се с диагнозата и техните близки. Така общият размер на подкрепата на компанията за последните три години достига 164 000лв. от 2021г. до днес по програмата на фондацията „Ела и се прегледай“ (подкрепена от няколко компании) са прегледани 4370 жени и са открити находки за последващи верификации при 43 от тях.

 

 

Сходни проекти