Сфера на подкрепа
Образование и култура

Нов български университет

МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ НА РАЙНА КАБАИВАНСКА В НОВ БЪЛГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТ

Период на проекта

28.10.2019 г.

Описание на проекта

28.10.2019 г.

Райна Кабаиванска присъди стипендиите на участниците в XIX Международен майсторски клас, организиран от Нов български университет по време на грандиозен заключителен галаконцерт в Софийската опера и балет на 29 септември.

В галаконцерта участваха единадесет изпълнители от България, Италия, Венецуела, Франция и Южна Корея, оркестърът на Софийската опера и балет под диригентството на маестро Найден Тодоров. Публиката аплодира бурно изпълненията на младите оперни певци. В програмата бяха включени арии ансамбли от произведения на Белини, Бородин, Верди, Масне, Моцарт, Пучини и Росини.

На финала на концерта Райна Кабаиванска присъди стипендиите за 2019/2020 г. от своя дарителски фонд в Нов български университет. „Тази година имаме много талантливи деца, затова решихме да дадем стипендии на всички“, обяви тя от сцената, а публиката избухна в аплодисменти. Пълни стипендии за едногодишно обучение в Института „Веки-Тонели“, Модена (Италия), с подкрепата на търговска верига ФАНТАСТИКО, получиха Александрина Михайлова и Джузепе Инфантино. Частични стипендии, отново за обучение в Италия, с подкрепата на ФАНТАСТИКО бяха присъдени на Даниел Ким и Рейналдо Дроз.

„Ние зависим от публиката. Благодаря за вашата любов!“ – с тези думи се обърна Райна Кабаиванска към препълнената зала и изказа благодарността си към Нов български университет, неговия изпълнителен директор д-р Георги Текев и партньорите на стипендиантския й фонд, сред които е и ФАНТАСТИКО.

Снимка: Иван-Александър Кютев

Сходни проекти