Сфера на подкрепа
Здравеопазване

Проект на Фантастико груп

Над 1000 рози за старта на инициативата "Прегледай се. Погрижи се за себе си!"

Период на проекта

01.10.2022 г. -31.10.2022 г.

Описание на проекта

01.10.2022 г.

През октомври – Световния месец за борба с рака на гърдата, фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ и ФАНТАСТИКО отново призовават „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“. За втора поредна година кампанията цели да привлече общественото внимание към превенцията на рака на гърдата, след като Световната здравна организация обяви, че това е най- разпространеното онкологично заболяване сред населението на планетата, а в България всяка година около 3 500 жени и техните семейства чуват диагнозата рак на гърдата.

Стартът на инициативата беше даден с над 1000 рози и информационни брошури, които бяха подарени на дамите, посетили супермаркетите на веригата. Част от тях имаха възможност да се срещнат лично с основателката на „Една от 8“ Нана Гладуиш и екипа на фондацията.

Над 1 500 000 послания „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“ ще достигнат до българските домове заедно с покупките от ФАНТАСТИКО. Призивът за грижа към женското здраве е изписан върху торбичките за пазаруване, за да напомня, че прегледът при мамолог не бива да се пропуска, а ранната диагностика дава шанс за лечение.

„Невероятно е, че за втора поредна година, чрез съвместната ни кампания с Фантастико, “Прегледай се. Погрижи се за себе си!”, имаме възможност да достигнем до широката общественост. Така напомняме на жените и на мъжете, колко сериозно заболяване е ракът на гърдата (защото мъжете също страдат от тази болест) и колко важна е профилактиката, свързана с него. За мен е огромно удоволствие, че пазарувайки за семейството си, хората и през този октомври отнасят със себе си, както покупките си, така и нашето послание в дома си. И нека знаят, че както могат да разчитат на ФАНТАСТИКО, така могат да разчитат и на фондация „Една от 8“. Ние сме до жените на България всеки ден“, споделя Нана Гладуиш, основател на фондацията.

ФАНТАСТИКО ГРУП ще дари 50 000лв. в подкрепа на дейността на фондацията, като средствата ще бъдат предназначени за провеждането на профилактични прегледи за рак на гърдата в различни градове на страната, както и за информационна и практическа подкрепа на жени с тази диагноза. Чрез подкрепата на ФАНТАСТИКО от 1.11.2021г. до началото на октомври 2022г. са проведени 2308 индивидуални информационни консултации на жени с диагноза рак на гърдата. През тази година екипът на фондацията посети 5 града с програмата „Ела и се прегледай“ (Хисаря, Стралджа, Обзор, Казанлък и Силистра) и осъществи  1 209 прегледа (1208 жени и 1 мъж), като са установени 11 находки за допълнителна верификация.

„Това, което екипът на фондация „Една от 8“ прави е изключително. Те дават надежда на борещите се с рака на гърдата не само чрез емоционална подкрепа, но и чрез навременна информация. Чрез пътуванията в страната и провеждането на профилактичните прегледи за здрави жени повишават здравната култура, помагат на много жени да преодолеят страховете и предразсъдъците си и да започнат редовно да преглеждат гърдите си. Ето защо подкрепяме каузата на „Една от 8“ и се надяваме общият ни призив за грижа и профилактика да бъде чут“, заяви Диана Димова-Йорданова, мениджър „Корпоративни комуникации“, ФАНТАСИТКО ГРУП.

Сходни проекти