Сфера на подкрепа
Здравеопазване

Фантастико ГРУП и „Една от 8“

НАД 64 000ЛВ. В ПОДКРЕПА НА “ЕДНА ОТ 8“ ОТ КАМПАНИЯТА „ПРЕГЛЕДАЙ СЕ. ПОГРИЖИ СЕ ЗА СЕБЕ СИ!“

Период на проекта

01.10.2021 г. - 31.10.2021 г.

Описание на проекта

16.11.2021 г.

Над 64 000 лв. ще бъдат дарени в подкрепа на дейността на фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ в резултат на кампанията „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“, проведена във всички супермаркети на ФАНТАСТИКО. През октомври – световният месец за борба с рака на гърдата, търговската верига отдели по 0.05лв. от приходите от всички продадени торбички за пазаруване за каузата на фондацията. Средствата ще бъдат използвани за провеждането на профилактични прегледи за рак на гърдата в различни градове на страната, както и за информационна и практическа подкрепа на жени с тази диагноза.

В рамките на инициативата над един милион послания с призив за грижа към женското здраве достигнаха до българските домове заедно с покупките им чрез слогана на кампанията върху торбичките за пазаруване във ФАНТАСТИКО. Екипът на „Една от 8“ проведе срещи в супермаркети на компанията в София и Перник с всички, които пожелаха да получат информация за симптомите на най-разпространеното онкологично заболяване при жените и профилактиката му.

„Благодарим на ФАНТАСТИКО за изключителното партньорство, което позволи на „Една от 8“ да достигне до широк кръг от хора от различни възрастови групи и социален статус и да отправи важното послание за профилактика през мотото на кампанията „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“. Огромната подкрепа и доверие, което ни гласуваха от ФАНТАСТИКО, ще позволи на екипа на „Една от 8“ да продължи да прави безплатни профилактични прегледи на здрави жени и да бъде до жените с диагноза и техните близки.“, заяви Нана Гладуиш, основател на „Една от 8“.

Главният финансов директор на ФАНТАСТИКО Янислав Стойчев благодари от името на компанията за успешната съвместна инициатива: „Това е второ наше партньорство и ние сме изключително удовлетворени от това, което постигнахме заедно. Успяхме да привлечем вниманието към темата за профилактиката по един нестандартен, но много ефективен начин чрез нашите торбички и чрез събитията, които организирахме съвместно с фондацията. Вярваме дълбоко в каузата на „Една от 8“ и благодарим за усилията, които фондацията полага в подкрепа на жените с рак на гърдата и техните близки“.

Кампанията „Погрижи се за себе си. Прегледай се!“ беше подкрепена от Поли Генова, Атанас Месечков и танцьорите от Dance Academy и Dance Station.

Сходни проекти