Сфера на подкрепа
Подкрепа на уязвими групи

Фантастико ГРУП

ПОДКРЕПА ЗА НУЖДАЕЩИТЕ СЕ ОТ УКРАЙНА

Период на проекта

04.03.2022 г.

Описание на проекта

04.03.2022 г.

Търговска верига ФАНТАСТИКО изразява съпричастност към пострадалите от войната в Украйна и подкрепя хора, пристигащи в нашата страна.

Компанията дари 50 000лв. за хуманитарна помощ в рамките на националната благотворителна кампания на Българския червен кръст. От днес веригата започна подпомагането с хранителни продукти на украински граждани, настанени в София. ФАНТАСТИКО ГРУП е готова да предостави възможност и за работа на украински граждани, очаквайки облекчаване на настоящите изисквания и процедури за назначаване.

Шокирани сме от събитията в последните дни и се надяваме час по-скоро тази огромна трагедия за милиони деца, жени и мъже да приключи. Готови сме да окажем и допълнителна хуманитарна помощ в следващите дни.

Всеки, който иска да помогне, може да намери информация в сайта на Българския червен кръст https://www.redcross.bg, както и на единния информационен портал https://www.government.bg/bg/ukraine.

Припомняме, че нашите партньори от УНИЦЕФ работят активно в подкрепа на децата, пострадали от конфликта в Украйна. Всеки, който желае, може да дари 5 лв. еднократно към УНИЦЕФ, като изпрати SMS с текст UKRAINA на 1021 или на https://dari.unicef.bg/bg/ukraina. УНИЦЕФ помага на децата в Украйна, като осигурява достъп до чиста питейна вода; снабдява със здравни, хигиенни и образователни материали за спешни случаи; предоставя психосоциална подкрепа за деца.

Сходни проекти