Сфера на подкрепа
Здравеопазване

Проект на Фантастико груп

Описание на проекта

08.11.2022 г.

ФАНТАСТИКО ГРУП подкрепя с 50 000 лв. дейността на фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“. Дарението е част от съвместната кампания на търговската верига и неправителствената организация „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“. Средствата ще бъдат предназначени за провеждането на профилактични прегледи за рак на гърдата в различни градове на страната, както и за информационна и практическа подкрепа на жени с тази диагноза.

В рамките на партньорството на фондацията с ФАНТАСТИКО, от 1.11.2021 г. до днес, са проведени 2 549 индивидуални информационни консултации на жени с диагноза рак на гърдата. През тази година екипът на фондацията посети 5 града с програмата „Ела и се прегледай“ (Хисаря, Стралджа, Обзор, Казанлък и Силистра) и осъществи  1 209 прегледа (1208 жени и 1 мъж), като са установени 11 находки за допълнителна верификация.

„Щастливи сме, че вече втора поредна година сме партньор на „Една от 8“. Екипът на фондацията впечатлява с енергията си, с емоционалната и практическа помощ, която е оказва – помощ от пациенти за пациенти. Нещо повече, заедно с „Една от 8“ стартирахме мащабна инициатива, насочена към всички дами в екипа на ФАНТАСТИКО, чийто обхват много бързо беше разширен със здравна грижа и за мъжете в екипа. Грижата за здравето, както за всички в компанията, така и за тези, до които достига екипът на фондацията в различни градове на страната, ни кара да вярваме дълбоко в смисъла и дългосрочния ефект от това партньорство“, заяви Валентина Божева, вицепрезидент на ФАНТАСТИКО ГРУП.

Инициативата „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“ цели да привлече общественото внимание към профилактиката, след като Световната здравна организация обяви, че ракът на гърдата е най- разпространеното онкологично заболяване сред населението на планетата. В България всяка година около 3 500 жени и техните семейства чуват тази диагноза.

В рамките на съвместната кампания екипът на „Една от 8“ през уикенда екипът на фондацията беше на посещение във ФАНТАСТИКО в гр. Ботевград. Дамите от неправителствената организация разговаряха с всеки, който има нужда от информация за симптомите на най-разпространеното онкологично заболяване при жените и профилактиката му. Те предоставиха и полезни материали по темата, информация за дейностите на фондацията, насочени към страдащите от рак на гърдата и към техните семейства.

На 19 ноември предстои посещение с емблематичния розов кемпер в супермаркет ФАНТАСТИКО в гр. Кюстендил.

 

Сходни проекти