Сфера на подкрепа
Здравеопазване

Фантастико ГРУП

12 100 ЛВ. В ПОДКРЕПА НА „БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА“ ОТ ИНИЦИАТИВАТА „ПОДАЙ РЪКА“ НА ФАНТАСТИКО ГРУП

Период на проекта

13.12.2021 г.

Описание на проекта

13.12.2021 г.

12 100 лв. в подкрепа на „Българската Коледа“ събра нициативата „Подай ръка“. През изминалия уикенд боулинг с кауза играха лекари, спортисти, журналисти, представители на различни компании, семейства и приятели. Всички приходи от изиграни боулинг игри в залите на MegaXtreme Bowling (част от портфолиото на ФАНТАСТИКО ГРУП) ще бъдат дарени за 19-ото издание на „Българската Коледа“, което е насочено в помощ на спешната педиатрия и интензивното лечение на децата в критично здравословно състояние.

В инициативата „Подай ръка“ за първи път се включиха лекари от Александровска болница и от СБАЛ по детски болести „Проф. д-р Иван Митев“. Ръководствата на двете лечебни заведения и техни колеги играха боулинг благотворително. „Искрено благодаря за възможността да се включим в тази инициатива. Казвам го като лекар, който през годините работи с тази апаратура и спасяваме зрението на десетки български деца. Всички ние вярваме, че като лекари носим отговорност не само за здравето на нашите пациенти, а за здравето на обществото като цяло. Вярвам, че заедно ще помогнем на повече български деца“, заяви доц. д-р Александър Оскар, ръководител на Клиниката по очни болести на Александровска болница, който беше на пистите със семейството си.

„За мен беше истинско удоволствие и се надявам догодина отново да я има тази кампания“, заяви олимпийската легенда Мария Гроздева. Йордан Йовчев си пожела „да сбъдваме повече мечти не само преди Коледа“, а Евгени Иванов – „да подадем не една, а хиляди ръце“. Част от инициативата бяха още вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова и едни от най-успешните състезатели по боулинг Марина Стефанова и Диан Динев. За втора поредна година „Подай ръка“ се осъществява в партньорство с Българската боулинг федерация и bTV Media Group. Сред най-активните участници в благотворителната инициатива бяха телевизионните водещи Натали Трифонова, Елена Яръмова, Валери Генов и радиоводещият Генчо Генчев, познат на слушателите като Инспектор N-Joy. Освен с медийна подкрепа, bTV Media Group се включи в инициативата с няколко отбора в две от залите. Славена Вътова също подкрепи каузата за втори път.

„Щастлива съм, че тази чудесна игра – боулингът – ни събира, за да помогнем на нашите деца. Благодаря на bTV Media Group, които видяха в тази инициатива „Добрият пример“. Благодаря на всички, които отделиха от личното си време и средства, за да подкрепят „Българската Коледа“. Тази година имаше и корпоративни участия. Благодарим за чудесното представяне на отборите на Edenred Bulgaria и на „Сис Технология“, заяви от името на организаторите Теодора Дончева.

Сходни проекти